Player:
 
 
Position :
 
Age:
 
Transfer fee:
 
 


  FK Radnički Niš na turneji po Kini
 
17.01.2016
 Ovo je prvi put da će Radnički Niš igrati utakmice i boraviti u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. Po planu, turneja je organizovana u dva grada, Šantou i Šenženu koji ima populaciju od više od 14 miliona stanovnika. Naš superligaš će odmeriti snage sa timovima iz najjače kineske lige Liaoning Hongyunom i sa klubom Guangzhou R&F koji sa klupe predvodi naš proslavljeni as Dragan Stojković Piksi. Kuriozitet je da je Piksi svoje prve korake napravio baš u Radničkom i taj susret će biti pun simbolike.

- Kada sam sa mojim partnerima iz Kine razmatrao koji naš klub bi bio adekvatan za ovakav vid turneje, da ima fudbalski kvalitet, ali takođe i da može da predstavlja Srbiju na pravi način, kao logičan se nametnuo izbor Radničkog pogotovo kad smo imali potvrdu da će Piksi produžiti ugovor u Guangzhou R&F. Moji kineski partneri su kao najbitniju stavku tražili da to bude klub koji će moći da se kvalitetno suprostavi bogatim kineskim klubovima. Rezultati Radničkog iz jesenje sezone i optimizam predsednika i trenera mi daju za pravo da je napravljen pravi izbor – kaže Darko Marić, menadžer čijim vezama je organizovana ova turneja.Organizator turneje je kompanija Aus-tiger, koja već posluje na tržištu Srbije i to kao ko-sponzor muške košarkaške reprezentacije već dugi niz godina u saradnji sa kompanijom Peak. Koliko smo saznali ovo je prvi put da su kineski sponzori pokazali volju da učestvuju u bilo kakvim aktivnostima vezanim za srpski fudbal, pošto su im do sada jedino interesantni bili srpski košarkaši i Novak Đoković.

- Već dugi niz godina sarađujem sa kineskom kompanijom, i posle mog dužeg insistiranja procenili su da je sada pravi momenat za početak sportske saradnje, a najviše zahvaljujući izuzetnim odnosima u oblasti politike između dve zemlje. Utakmice i boravak fudbalskog kluba Radnički u Kini je samo jedan deo događanja. U fokusu će biti produbljivanje odnosa i ostvarivanje kontakata za još bolje ekonomsko – političke kooperacije između Kine i Srbije – prenosi Darko Marić, direktor fudbalske agencije D.M.management.Cela ekspedicija Radničkog biće smeštena u luksuznim hotelima sa pet zvezdica, imaće mogućnost da koriste terene za trening kad god požele, a kompletan aranžman odlaska i povratka FK Radnički neće koštati ni jedan jedini dinar.

- Upravo tako. Učinili smo sve da se omoguće najbolji mogući uslovi. Radničkom je omogućeno da poveća broj putnika, a sve sa ciljem da se omogući stručnom štabu na čelu sa trenerom Rastavcem da imaju apsolutno sve igrače na koje računaju, ali isto tako i da pođe kompletan stručni štab uključujući sve pomoćne trenere, fizioterapeuti, doktor, ekonom. Uz zvanični deo ekipe od 33 člana, putovaće i prijatelji agencije, a moja ideja je da na put krenu i privrednici iz niškog kraja, kao i čelnici grada Niša, i svima njima poziv i dalje važi. Vrhunac turneje je utakmica protiv Guangzhou R&F koja se igra 24.Januara. Igraćemo u predivnom ambijentu stadiona u Šenženu kapaciteta 60.000 sedećih mesta, a na klupi preko puta naše sedeće najveće fudbalsko ime Niša Dragan Stojković – najavljuje spektakl Darko Marić.Oba meča koje Radnički bude igrao biće uživo prenošena na kineskim televizijama.